Medicin & Hälsa

Kom du inte in på läkarlinjen i Sverige? Misströsta inte – det finns andra alternativ för dig. Gör som tusentals andra svenska studenter och studera utomlands. Speciellt populärt är läkarstudier i Riga, Lettland. Undervisningens kvalitet, närheten till Sverige (Stockholm är bara en båtresa bort) och likheterna i kulturen samt den låga levnadskostnadsnivån är faktorer till Rigas popularitet.

Även andra legitimationsyrken - tandläkare, sjukgymnast, sjuksköterska, apotekare och dietist – lockar svenska studenter utomlands. När det gäller sjukgymnastik ligger de australiensiska universiteten i framkant och därför väljer ofta svenska studenter att studera sjukgymnastik eller kiropraktik där.

Att studera Idrott & Träningslära utomlands skiljer sig från att studera inriktningen i Sverige. Internationellt sett är det mer praktiska och biomedicinska moment, vilket betyder att man som student får omsätta sina kunskaper i verkligheten och inte bara i teorin. Speciellt bra på detta är universiteten i Australien.

Hälsopromotion handlar om att hjälpa enskilda individer och hela samhällen till bättre hälsa och förebygga ohälsa. Det finns hela program och enstaka kurser inom detta växande område.